Az év műtárgya

Csúcsalkotók a Balatonon!

Az Év műtárgya 2022 műalkotásai a Balatonföldvári Kilátóban

Az év műtárgya - Fine Art 

Tavasszal indult a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 programsorozat, melynek során áprilisban a program online árverésén több, mint 100 hazai képzőművész egy-egy alkotására lehetett licitálni. Az artotek.hu oldalon lebonyolított, a hazai műtárgypiacon egyedülálló aukción értékesített és a Fine Art Hungary szakértői által kiválasztott műalkotásokból összeállt a csúcsalkotások 24 műtárgyból álló mezőnye. A magyar alkotóművészet színe-javát képviselő alkotások július 21-től szeptember végéig a Balatonföldvári Kilátóban csodálhatóak meg.

 

Az értéktartás és értéknövelés lehetőségei az értékvesztés világában – ezzel a mottóval indult áprilisban a Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 programsorozat. Az artotek.hu portálon lezajlott árverésen csúcsalkotók csúcsalkotásai, több mint 100 kortárs magyar műtárgy, festmények, fotók, grafikák, szobrok, plasztikák és NFT-animációk kerültek kalapács alá. A Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 egyes tételei gondos, szakértői válogatás eredményeképpen kerültek az aukció darabjai közé. A szelekcióba kizárólag magas alkotói minőséget képviselő, művészi és gazdasági értelemben egyaránt időtálló értéket képviselő alkotás kerülhetett. Az aukciós kínálat gerincét a tavaly létrejött Fine Art Hungary Top 100 művészkör adta, így az aukciós alkotások átfogó, sokszínű keresztmetszetet mutattak napjaink magyar alkotóművészetéről.

Az árverés és a szakértői javaslatok alapján kialakult a hazai képzőművészeti élet kiemelkedő mestereit és fiatal tehetségeit egyaránt felvonultató 24-es mezőny. A lista érdekessége, hogy megtalálható rajta az idei év orosz vendégművésze, Irina Drozd is.

Az év műtárgya

Fine Art Hungary – Az év műtárgya 2022 kiállítás: Balatonföldvári Kilátó (Balatonföldvár, Erzsébet utca 50.)

Álláshirdetés

Elérhetőségek

8623 Balatonföldvár
Erzsébet utca 50.
+36 84 553 088
+36 20 374 8533
info@bknkft.hu
facebook oldalunk

Nyitva tartás

Hétfő-vasárnap: 10:00-21:00
A jegyértékesítés záróra előtt 1 órával befejeződik!

SZÉP kártya elfogadóhely

SZÉP kártya elfogadóhely
Flag Counter